VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Uw nieuwe huis tijdelijk verhuren? Pas op!

Geplaatst op: 13-02-2021, 11:48:18

Er zijn kopers die vóór 1 april willen profiteren van de afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters (meerderjarige kopers die jonger zijn dan 35 jaar) voor dure woningen (na 1 april geldt de vrijstelling van overdrachtsbelasting namelijk alleen voor woningen onder de € 400.000).

Wanneer de vorige eigenaren niet voor die datum het huis uit willen, wordt de woning tijdelijk aan hen verhuurd. De Vereniging Eigen Huis waarschuwt deze kopers voor het tijdelijk verhuren van het nieuwe huis. De kans bestaat dat de startersvrijstelling voor de overdrachtsbelasting niet van toepassing is. In het ergste geval betalen deze kopers 8% overdrachtsbelasting in plaats van niets! En dat is een groot financieel risico.

De Belastingdienst laat weten dat het vragen heeft ontvangen over situaties waarin kopers de woning wel zelf gaan bewonen, maar nog niet direct. De fiscus wil op korte termijn duidelijkheid geven. Volgens een woordvoerster is het wel een van de voorwaarden voor de startersvrijstelling dat de koper de woning niet gaat verhuren.

Bron: nieuwsbrief FiscAlert van 11 februari 2021

Vorige pagina